FORGOT YOUR DETAILS?

Före & Efter – Testimonials

Testimonials

 

När jag bestämde mig för att börja träna för snart sju månader sedan kontaktade jag en coach som jag hittade när jag sökte efter recept på google! Hittade en helt underbar tjej som var utbildad kostrådgivare, pt och som hade tävlat i Body Fitness i sju år (!) som bakade med proteinpulver istället för med mjöl/socker!

Jag som hade kört lchf i två år tyckte hennes blogg var rena drömmen! Hon kändes väldigt trovärdig och genuin och jag bestämde mig för att maila henne direkt! Sedan dess har Sanna hjälp mig med online-coaching, gjort träningsschema och kostscheman, och behöver jag säga mer än att jag är supernöjd?!I november 2012 när jag och Sanna träffades för första gången hade jag haft ett riktigt jobbigt år bakom mig. Det hade konstaterats sedan tidigare att jag hade Ibs, men symptomen hade blivit allt värre och det slutade med att jag gjorde Allt för att hitta vad som funkade för just min kropp. Jag mixade väldigt mycket med maten, testade olika typer av fast-metoder, high fat/ high protein/fakir. Jag åt low carb och i ca ett halvår åt jag bara ca 5g kh/dagen. Jag var helt knäckt över att min kropp ”reagerade” på allt, och tillslut åt jag bara en stadig frukost om dagen.

Tillslut konstaterade ett läkar-team på Karolinska att jag hade födoämnesallergi mot en rad olika saker, samt att jag reagerade på andra födoämnen som var kopplade till min pollenallergi (ungefär 43 olika sorters grönsaker, frukter, bär och nötter).Det ska tilläggas att jag under de tre senaste åren hade arbetat som bagare/kock, vilket jag älskade. Så att jag har orkat arbeta (stressa) i snitt 10 h/dagen, 7 dagar i veckan i tre år, utan att veta om att jag var allergisk mot bl.a. vetemjöl förklarade de dagliga kollapserna de sista året. Min kropp hade gett upp! Ett tag bodde jag nästan på Karolinska kändes det som och det togs blodprover hit och dit för att reda ut varför min mage reagerade som den gjorde. Det flögs till och med in en specialist från Göteborg som det skulle hållas en läkemedelskonferens med och reda ut ”mitt fall”.

Ingen kunde riktigt svara på vad det var för fel på mig – samtidigt som jag själv förgäves försökte hitta mitt sätt att äta och må bra på. Jag ville inte proppa i mig en massa mediciner och leva på mindre än 800 kcal om dagen för att ”fungera”. Till slut gav jag Karolinska fingret och bestämde mig för att ta hjälp av någon professionell, och där i ljuset hittade jag Sanna!Ni kan tro att det var oerhört svårt rent mentalt att lägga ”sitt liv” i någon annans händer, framförallt när det kom till maten. Efter vi hade träffats första gången och jag fick mitt kostschema mailat till mig där det fanns 5 uppskrivna måltider om dagen, varav några inkluderade kolhydrater, ville jag bara slita av mig håret och skrika! Vafan hade jag gett mig in på?! Min mage kommer balla ur på riktigt! Det slutade med att jag gick och köpte mig ett par lösa kostymbyxor med låg midja som jag använde varje dag, gjorde vad hon sa till punkt och pricka och åt Varenda måltid, slet som nybörjare på gymmet – och resten är historia!Idag mår jag fantastiskt bra och jag är så Otroligt glad över att Sanna är en del av min vardag och mitt liv! Och jag är så otroligt Stolt över att jag Vågade lita på någon annan än mig själv och Be om hjälp, för en gångs skull! Perfektionist som jag är ut i fingerspetsarna och ställer otroligt höga krav på mig själv, var det bara att trycka upp sig själv mot väggen och säga ”Nu räcker det, du kan inte fixa allt själv, Be Om Hjälp”. Du kan inte vara superwoman/man 24 timmar som dygnet året om. Ibland måste man be om hjälp och vara snäll mot sig själv.

Mitt ”mål” var att få bukt på min mage, hitta ett sätt att äta och leva på genom träning (vilket var helt nytt för mig) och hitta tillbaka till tjejen som jag hade glömt någonstans på vägen. Idag är jag otroligt bekväm i mitt eget sällskap. Jag är lugn, glad, harmonisk, nyfiken på livet – jag älskar att leva! Jag är starkare än någonsin, både mentalt och fysiskt, och nu fortsätter min resa mot nya mål – tillsammans med min älskade Sanna!

Kajsa, 24 år

Testimonials

Min resa mot ett långsiktigt och hälsosamt liv Jag har enda sedan jag var tonåring och slutade spela handboll vart kurvig och haft ett antal extrakilon på kroppen. Min träningsglädje försvann, jag tränade bara i perioder och matlagning blev stort intresse vilket ledde till att jag sakta men säkert ökade i vikt.

För ett år sedan trodde jag stenhårt på att jag kunde träna hårt, äta lite och när jag väl åt så skulle jag äta så lite kolhydrater som möjligt. Hjärntvättad av media och hälsotidningar föll jag in i ett mönster där jag åt max 2-3 mål mat om dagen, inga mellanmål och inte en enda kolhydrat. Detta resulterade i att jag var dödshungrig på kvällarna och suktade efter kolhydrater mellan varven.Suktandet gjorde att kroppen i perioder skrek högljutt efter allt vad kolhydrater heter. Trots att jag är överkänslig mot gluten så kunde jag inte stå emot varken bröd, sötsaker och annan skit. Därefter fick jag ont i magen, kände mig som en ballong och gick upp i vikt. Den onda cirkeln fortsatte och varken träning eller kost höll i längden utan fallerade gång på gång.

När jag bestämde mig att en gång för alla ta tag i min hälsa fick jag tips om Susanna genom en vän. Susanna frågade mig om jag hade några önskemål kring hur jag ville lägga upp mitt kost- och träningsschema och mitt svar blev: "Lägg upp det så att det ger långvarigt resultat, utan gluten och på det sätt du vet är bäst för min kropp". Eftersom hon då lade upp ett träningsschema med bland annat tung styrketräning så innebar detta att jag skulle äta kolhydrater vilket kroppen och musklerna då behöver. Jag var skeptisk och tänkte tanken "det här kan väl inte fungera?" Jag valde dock att lita på Susanna och följde hennes scheman slaviskt.Jag har alltid älskat att träna på morgonen och är numera en stammis på gymmet minst 5 gånger i veckan. Vägen har dock vart lite krokig då jag efter 2 månader stukade min fot så rejält att jag fick en rejäl blödning i den. Jag vilade i 10 dagar och gav mig sedan tusan på att ett vägbygge och en hög trottoarkant inte skulle få sätta käppar i hjulet. Jag hittade alternativa övningar där jag inte belastade foten tungt och började sakta men säkert stärka upp den igen. Att jag dessutom har kronisk benhinneinflammation har gjort att jag har fått testa mig fram till vilken sorts konditionsträning som går att utöva. Ingenting är omöjligt, det gäller bara att hitta rätt väg.

Idag, 4 månader senare har jag tappat 10 kg och sammanlagt hela 65 cm över hela min kropp. Kosten som jag äter idag gör dessutom att jag är full av energi, är på bra humör, min mage mår bra, mina ögonfransar växer som ogräs och min hy är slät och fin. Inte nog med det, min träningsglädje är tillbaka och jag längtar efter varje träningspass. Att se hur kroppen formas, hur konditionen förbättras, hur muskler träder fram och hur stark jag har blivit peppar mig bara än mer.Jag har bevisat för mig själv att jag kan och kan jag så kan vem som helst. Jag hade aldrig kunnat göra denna resan utan Susannas otroliga kunskap och peppning. Jag har mailat henne om allt möjligt och alltid fått precis den hjälp jag behövt. Jag minns en gång när jag mailade henne menyn till restaurangen jag skulle till med jobbet. Jag hade ju ingen aning om vad jag kunde äta. Fick jag ens äta? Skulle jag stanna hemma istället?

Susanna mailade snabbt tillbaka med tips på vad jag kunde välja och sa till mig att jag inte skulle förlora mitt sociala liv utan bara lära mig att göra rätt val. Susanna har vart en stöttepelare, guide och inspiration i vått och torrt och jag rekommenderar henne starkt.Mina tips till dig är:

1. Ta hjälp av Susanna för att lägga upp scheman som passar just dig. Tipsen i hälsotidningarna passar inte alla.

2. Ta babysteps, att stressa fram ett resultat är varken hållbart eller hälsosamt.

3. Tävla mot dig själv och inte med långdistanslöparen på löpbandet bredvid. Alla börjar någonstans.

4. Planering. Planera dina måltider, förbered matlådor och planera in träningen. Planeringen gör det svårare för dig att göra fel val.

5. Dokumentera redan från första dagen. Att ta förebilder och mäta kroppen var inget jag hurrade för första dagen men idag är jag glad att jag gjorde det. Resultaten jag ser idag gör mig stolt och ännu mer motiverad.

MalinTidigare har jag försökt gå ner i vikt själv men inte fått resultat.

Har trott att jag kunnat allt själv men att få ett program att följa och slippa gissa sig fram själv har gjort en enorm skillnad.
Har tappat 19kg fett med hjälp av David och fortsätter nu med en period muskeluppbyggnad för att komma ännu närmare mina mål.

Tobias, 36 årFör 3 månader sedan gjorde jag en fantastisk investering i mig själv som har gett mig ett mer balanserat, mer glädjefyllt, och mer energifullt liv. Jag bestämde mig att nu fick det vara nog. Jag ville bort från mitt ”allt eller inget” tänk där det slutade med att min kropp och mitt välmående fick djupa ärr.

Jag hade länge följt Sannas blogg: ”tasty-health” där jag gillade hennes sunda tänk. Tog till slut kontakt med Sanna och David via iformonline för att få stöd och hjälp i att göra en långsiktig förändring.

I min historik finns kaloriräkning, LCHF, GI, viktväktarna, periodisk fasta, Dukan… ja det mesta… Dessa dieter ledde bara till att jag tyckte mindre om mig själv, jag fick magsmärtor och mycket låg energi. Jag tränade ett tag 7 dagar i veckan vilket så småningom ledde till återkommande ryggbesvär och ischiaskänningar. Det slutade ofta med att jag fick vila i månader och endast göra rehabiliteringsövninar. Kunde inte förstå vad jag gjorde för fel… Min självkänsla sjönk och min självbild likaså. Det enda som jag kunde tänka mig fungera var att minska på maten ytterligare och öka på träningsintensiteten och träningsmängden. Jag fick dock inte några som helst resultat. Det slutade ofta med att jag proppade i mig godis, kakor och chips på helgerna för suget blev ofantligt stort.


När jag till slut fick sådana problem med ryggen att det ledde till en längre tids sjukskrivning där det enda jag kunde göra var att ligga raklång i flera dagar i streck så förstod jag att min kropp var totalt misshandlad….utav mig själv!

När jag fick kontakt med Sanna och David beslutade vi att göra en 12 veckors ”Kom i form-program” där både träning och kost ingick. När jag fick schemat på min träning och kost fick jag en chock: ”Ska jag äta så här mycket, och så här mycket kolhydrater!! Jag kommer smälla upp som en ballong!!” Men jag valde att lita på Sanna och David och släppa på min egen kontroll och överlämna det till några som kunde.De första dagarna var jobbiga, ska inte ljuga…. Mest för att jag var rädd. Dessa dagar är dock ett minne blott. Efter ett par dagar ökade energin, det var ROLIGT att träna, jag var piggare på jobbet och sov mycket, mycket bättre. Jag vågade knappt ställa mig på vågen efter en vecka…Trodde att jag skulle ha gått upp flera kilon. Det visade sig att jag gått ner… GÅTT NER! Förstod ingenting. Dansade på toaletten av glädje. Kunde det vara så enkelt?! Kunde jag också få äta som andra, njuta och släppa på kontrollen utan att det skedde något extremt med kroppen?! Vid detta tillfälle förstod jag att Sanna och David visste vad de snackade om, tvekade inte en sekund på att fortsätta följa deras rekommendationer när det gällde kost och träning.

12 veckor senare: Vågen skulle jag kunna slänga ut genom fönstret för den har ingen betydelse längre i mitt liv. Jag vågar lyssna på min kropp, ge den bra näring när den är hungrig, ge den vila när den behöver och som tack ger kroppen mig glädje och energi.Om jag skulle gå upp i vikt tänker jag: Toppen då har jag matat den med energi som kan ge mig mer muskler och kondition för att ge mig redskapen att orka i min vardag och lite till. Jag kan titta på mina före och efter bilder och vara stolt över den förändring som skett på utsidan men mest nöjd är jag över de framsteg jag gjort mentalt. Jag vet bättre nu, jag vet att min kropp vill mig det bästa, den talar till mig och behandlar man sig själv som att det vore ens bästa vän får man tio gånger så mycket tillbaka.

Jag kan tillägga att jag är mycket starkare än vad jag någonsin varit trots att jag lägger mindre timmar på att träna per vecka. Dessutom är min omgivning otroligt positiva till den förändring som jag gjort; jag petar inte i maten längre, är inte lika lättirriterad och har mer energi till roliga saker.Mina tips: sluta vara rädd för att äta, behandla din kropp som den förtjänar och våga vila.

Jag är så glad att jag anlitade Sanna och David via iformonline; jag är så förvånad över de stora framsteg jag gjort under dessa 12 veckor som egentligen är en kort tid. Längtar över vad framtiden har att erbjuda, detta är bara början!"

Det bör påpekas att på bilderna till höger (efter bilderna) äter Emma dubbelt så mycket kolhydrater som när vi började, hon tränar betydligt mindre, är starkare och har till och med gått ner i vikt under processen!

Hej Jag heter Mikael och är 47 år gammal och har alltid som yngre varit väldigt smal men med året tränade jag mindre och åt fel mat.

Jag började träna regelbundet igen för 8 år sedan och fick till en hyfsad viktförändring. Jag lyckades själv gå ner från 98 kg till 92 kg men sedan tog det stopp. Jag bestämde mig då för att ta hjälp av något proffs och såg att Susanna Backman och David Sundberg har ett företag som hjälper människor att komma i form.

Deras sätt att jobba tilltalade mig så jag anlitade dem. Det var David som höll koll på mig med regelbundna kontroller en gång i veckan. Efter att ha följt deras kost och träningsprogram så har jag lyckats minska 13 kg till. Jag tycker www.iformonline.se har varit suveräna när det gäller feedback och kunskapen de har då de svarat på alla mina frågor med en fantastisk snabbhet. Jag är jättenöjd och skulle anlita dem igen.

/Micke 7:e december 2013

I större delen av mitt liv har jag varit taskig mot mig själv och min kropp, långa perioder av svält varvat med maniskt tränande.

För ett år sedan hittade jag till gymmet och tog inte långt senare beslutet att försöka bryta upp med mina dåliga ovanor och ta tag i min träning och kost på riktigt. Jag vände mig till Sanna, vars blogg jag följt en längre tid, och vi kom överens om en tre månader långt kost- och träningsprogram.

När jag fick kostschemat blev jag förvånad - får man äta kolhydrater? Och trots min ätstörningshistoria blev jag lättad av att se att jag faktiskt skulle "få" äta mat! Träningsprogrammen har jag älskat från första gympasset - jag har sett fram emot v a r j e pass dessa tre månader.Träningsprogrammet var en perfekt mix av för mig välkända övningar och ett par nya.Min kontakt med Sanna har gett mig så mycket, jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Den största och bästa förändringen är min inställning till mat. Nu äter jag av allting, inga råvaror är förbjudna och jag NJUTER! Jag har gått i behandlingar och terapi för min sjukdom i flera år utan större eller direkt långvariga resultat, men den här gången räckte det med tre månader. Sanna peppade mig att våga äta och glädjas över varje ökat hekto som vågen visade.

Nu ser jag med spänning framåt hur min träning kan få mig att utvecklas fysiskt.

Tack snälla Sanna för all din hjälp, ditt stöd och din kunskap! Jag gjorde mitt livs investering i att kontakta dig och jag känner att jag har utvecklats som människa. Jag är så tacksam!Jag kom först i kontakt med Sanna och hennes blogg Tasty Health när jag surfade runt och letade efter recept som var både gluten- och sockerfria. Att hitta denna fantastiska sida var som att hamna i paradiset.

Som barn och upp till tonåren var jag mullig och inte särskilt intresserad av att röra på mig. Men så hamnade jag på ett gym av en slump när jag var i 17-årsåldern och då öppnades mina ögon och jag förstod vad det hela handlade om… Styrketräning varvades med aerobic och step, och i samma veva hittade jag löpningen. Sedan dess har jag i olika perioder sysslat en hel del med konditionsträning.

Även om jag har tränat en hel del så har jag inte haft någon riktigt koll på hur mycket eller lite jag har ätit. Efter ett långt konditionspass där man förbränner 2000 kalorier är man självklart hungrig. Mäter man inte hur mycket man äter sådana dagar (och andra vanliga dagar) så är det lätt att det blir för mycket. För att kompensera överätandet blev det så att jag åt alldeles för lite andra dagar. Detta gjorde att jag antigen stod still i vikt eller gick upp i vikt.

Jag kände mig också otroligt sliten i kroppen emellanåt efter många långa pass. Därför bad jag slutligen Sanna om hjälp. Först testade jag en månad för att se hur det skulle kännas. Sanna gav mig ett schema för hemmaträning som jag körde på den månaden, och ett kostschema.

Att gå från enbart konditionsträning till styrketräning blev en stor förändring i sig, men det var nog ändå kosten som blev aha-upplevelsen för mig. Jag kunde äta mer än jag hade förväntat mig men framför allt höll jag mig mätt på maten och fick inget sötsug.Jag insåg dessutom hur fel jag haft som trodde mig kunna det där med kost. Sammansättningen mellan protein, kolhydrater och fett, att inte äta likadant på vilodagar som på träningsdagar, att äta regelbundet, att ha en målbild. Alla dessa kugghjul är otroligt viktiga när man vill gå ner i vikt och därför är jag så glad över att Sanna, som är utbildad kostrådgivare, har hjälpt mig att förstå det!

För att få långsiktighet och mer kött på benen efter denna testmånad kände jag att jag ville ha Sannas stöd ett tag till. Jag byggde på med 3-månadersprogrammet ”Kom-i-form” på Sannas och Davids sida iformonline.seoch köpte mig ett gymkort.

Vissa veckor var tunga, jag var sjuk en längre period, jag tappade suget någon gång men Sanna fick mig att ta tag i det igen och att komma ihåg mitt mål. Dessa månader har fått mig att förstå hur min kropp svarar på kost och träning och hur viktigt det är med långsiktighet.
Nu sätter jag nya mål och jag vet att jag kommer dit så småningom!

/AnnaJag har nog alltid varit ätstörd. Jag har aldrig haft någon ätstörning eller så men jag har varit ätstörd. Haft ett dåligt förhållande till mat. Eller snarare ett dåligt förhållande till mig själv.

Första gången jag tänkte på min vikt vägde jag 25 kg, minns inte riktigt hur gammal jag var, kanske sju, jag minns bara att jag tyckte att 25 kg var mycket. Men det var inget att oroa sig för sa folk runt omkring mig, det skulle växa bort. Jag var alltså tjock.

Vi snabbspolar fram. Jag är 23 år gammal, 160 cm lång, 69,6 kg tung och bestämmer mig för, ja, jag vet inte vilken gång i ordningen, att jag ska gå ner i vikt.

LCHF låter som en bra diet men för att få ett extra snabbt resultat drar jag ner på matintaget till 1050 kcal om dagen och räknar mina kalorier slaviskt. Jag tränar på gym fyra gånger i veckan och konditionstränar lika många.Efter sex månader och många hungriga och ångestfyllda dagar på grund av fusk lyckades jag gå ner tio kilo. De var tillbaka igen sex månader senare.

Värst av allt är att trots att jag vägde nästan 70 kg - igen, aldrig sett hur jag egentligen ser ut. Jag har självklart vetat att jag inte varit smal, men jag har alltid upplevt mig själv som tränad. Jag har ju ändå spelat fotboll mer än halva mitt liv. Det är som om att jag haft någon form av smal-filter.I början av 2013 hittar jag i alla fall till Sannas blogg tasty-health.se och börjar följa henne och blir så inspirerad av det jag läser att jag bestämmer mig för att min 25-årspresent ska bli ett kom-i-formpaket med både kost och träning i tre månader.

Det är mina bäst spenderade pengar någonsin! Så bra att jag efter ett litet uppehåll valde att jobba med Sanna i ytterligare fyra månader. Ett mål jag hade under våren 2014 var att springa Göteborgsvarvets seedningslopp på 10 km på max 50 minuter. Sanna hjälpte mig med löpinriktade träningspass med både intervall- och distansträning vilket resulterade i nytt personbästa på 10 km - 48:05 minuter!

Idag kan jag inte förstå att jag faktiskt såg ut som jag gjorde på de där första bilderna jag skickade till Sanna, det måste vara något med det där smal-filtret. Jag har ALDRIG sett ut så i min hjärna.

Med Sannas hjälp har jag fått grymma träningsprogram, bra matscheman med mer mat än jag någonsin kunnat drömma om i viktminskningssammanhang, jag har lärt mig om kost, träning och om mig själv. Vad som funkar, vad som funkar mindre bra. Jag har lärt mig planera,

jag har blivit peppad, fått beröm och framförallt utmanad att göra saker jag egentligen tyckt varit ganska sjuka. Men bäst av allt är att jag har lärt mig att sluta fuska, jag har lärt mig att att njuta av livet. Jag är äntligen nöjd!Jag har upplevt dessa 4 månader mycket bra ! 
Jag har inget negativt att säga. Det har bara varit positivt. 
Det har känts väldigt bra att få vägledning i kost, hur mycket och vad man ska äta.
Träningen ( passen) har för mig känts bra och genomtänkta.

Bra upplägg för mig som var ganska otränad. Det har varit lätt att få svar på de frågor jag haft under tiden.
/TommyTränat i ungefär 13 år o började känna att man stannat av lite o fastnat i samma hjulspår, fick då inspiration av en annan på gymmet som anlitat pt o fick riktigt bra resultat :-).

Kände att lite nytänkande va på plats o motivation, o de har verkligen lyckats med hjälp av pt sanna backman o David Sundberg!
Har tränat med dom i över ett halv år o fått både grym motivation o resultat samt mersmak av att fortsätta utvecklas.
/PeterEfter att jag upptäckte Sannas blogg, så började jag experimentera med kosten och uteslöt vetemjöl och socker. Min mage blev helt bra, efter att jag varje dag haft problem.

I höstas så fick jag en tanke om att prova PT- online och eftersom jag tycker att Sanna har sunda och bra tankar så var valet enkelt. Jag tränade för fullt och tyckte att jag åt bra, men såg inga resultat varken på vågen eller på kroppen, det var snarare så att jag gick upp i vikt fastän jag aldrig hade tränat så mycket.

Men det dröjde ända till januari då jag tog mod till mig och kontaktade Sanna. Jag skulle fylla 40 i april och föreslog för min man att det här var presenten jag ville ha.

Det har varit 4 roliga månader. Jag har fått kost- och träningsschema att följa och som vi följt upp varje vecka. Har jag haft frågor och funderingar så har hon varit snabb och svarat redan samma dag varje gång, det var väldigt uppskattat. Jag har fått uppmuntran och stöttning då jag tyckt det gått trögt.

Det är inte kul att ta kort av sig själv men det är ett jättebra verktyg för att se hur kroppen ändrar sig. Det har varit veckor då jag tyckt det inte har hänt ett dugg, men ser jag på fotografierna så ser jag skillnader. Det jag har lärt mig under dessa månader är att tro på mig själv, att det är viktigt med vilodagar och att det definitivt inte är "farligt" med kolhydrater.

Jag har lärt mig att kosten är viktigare än träningen för att få resultat. Jag tyckte jag åt bra förut men inser nu att jag åt alldeles för lite kolhydrater, inte undra på att jag alltid var hungrig. Kanske det var det som gjorde att jag åt lite extra mycket under kvällen.

Jag älskar att träna och har aldrig tränat så här mycket som jag gör nu. Skulle helst aldrig vila men jag vet hur viktigt det är för återhämtningen.

Godissuget är så gott som borta, och jag har nu godisätandet som belöning när jag gjort en bra prestation.

Jag har satt upp nya mål, och är anmäld till 2 nya halvmarathon och jag har som mål att kapa minuter på 5 km, 10 km och 21 km. Så det är mycket löpning just nu, samtidigt som jag håller i styrketräningen för att den är så viktig. Jag har precis anmält mig för att träna Nordic Military Training i 3 månader också. Där får jag träna utomhus, intervallträning och styrka.

Dessa 4 månader har gjort så att jag fått ett redskap på hur jag ska träna och nu vet jag hur jag ska äta, både på träningsdagarna respektive vilodagar. Jag vet hur mycket protein, kolhydrater och fett jag behöver under en dag.

Jag har kommit över det där med att vågen är allt. Jag kommer fortsätta med att ta kort och mäta kroppen för att se skillnaderna.
Jag kommer fortsätta träna och äta enligt schema, men man måste få ha dagar då man njuter lite extra av god mat men jag vet att jag alltid kommer tillbaka till schemat och vardagen för det är då jag mår som bäst.

Igår bakade jag Sannas blåbärscheesecake, den var så god att jag behöver inget onyttigt utan jag kan njuta av en extra bit istället.

Tack för ALLT under dessa månader!
Kram ÅsaVill också tacka för samarbetet. Har ALDRIG hållt i träningen utan uppehåll så här länge förut. Jag känner att det ligger en tanke bakom passen och det har gett mig motivation. Jag har lärt mig hur jag ska äta för att hålla energin uppe och för att det ska ge resultat i träningen.

Det är också en motivation att jag ska skicka in foton och uppdatering varje vecka, det gör det lättare att hålla sig till dieten och träningen, när man vet att någon ska ”granska” utvecklingen. Det tar ju emot att avvika från schemat då jag vill visa upp resultat (trots att jag gör det för mig själv). Man vill ju inte göra er besviken ☺.

Jag följer din blogg och ha provat det mesta i receptväg, detta har gjort att det har öppnats en ny dörr inom matvärlden för mig. Jag mår bättre, min kropp mår bättre. Jag märker så väl på min kropp när jag ätit något som inte är så bra som ex på restaurang eller godis.

Magen sväller direkt upp och jag får denna ”äckligt mätt” känslan. Kroppen reagerar direkt! Jag vet nu vad min kropp mår bra av och det är då lättare att hålla sig borta från onyttigheter och sötsaker. Det finns ju så många nyttigare alternativ att välja på, och dem hittar jag på din sida.

TACK för denna tid, jag är SUPERNÖJD. Snabba svar på frågor och veckouppdateringen (ALLTID inom någon timme), servicen är på topp! Jag kommer att sakna samarbetet. Hoppas jag får möjlighet att jobba med er i framtiden också!
/Elenor"När jag för tre månader sen bestämde mig för att ta hjälp av Sanna och David hade jag ingen aning om hur mycket det faktiskt skulle ge mig i slutändan. Visst hade jag förhoppningen om att det skulle få in mig på ett bättre och hälsosammare spår, men jag hade aldrig kunnat gissa mig till att det skulle ge mig en så pass stor förändring, både psykiskt och fysiskt.

Innan jag tog mitt förnuft till fånga hade jag testat förmodligen varenda lite quick-fix man kan tänka sig. Värst blev det nog när jag började räkna kalorier, och inledde någon slags tävling med mig själv där målet var att varje dag försöka få i sig mindre kalorier än föregående dag, och självklart i kombination med att träna mer, helst mycket cardio och inte speciellt tung styrketräning.

Om jag såg några enorma resultat efter mitt självplågeri? Inte direkt. Självklart visade vågen några kilo minus och en något plattare mage, men det var väl i princip det enda, vilket var otroligt frustrerade då jag själv tyckte att jag kämpade oerhört hårt. Så vips var man tillbaka på ruta ett igen, eftersom jag inte såg någon långsiktig lösning och uppenbarligen inte hade någon aning om vad jag pysslade med så gled jag in på gamla vanor igen, om möjligt ännu värre än vad det varit tidigare. Jag struntade fullkomligt i vad jag stoppade i mig, och fann knappt något intresse i att träna alls.

Jag hade ganska länge funderat på att ta hjälp av en coach för att åtminstone få lite bättre koll, men tog mig aldrig för att göra det, eftersom jag stenhårt trodde på att jag skulle kunna greja det själv, även fast jag hade bevisat för mig själv ett flertal gånger att det uppenbarligen inte var så.

När jag sen väl bestämde mig var när jag kom hem från några veckors semester i USA, såg mig själv i spegeln och insåg att jag var i mitt sämsta skick någonsin. Att inte känna igen personen i spegeln framför sig var otroligt jobbigt, att inte ha någon energi alls och att må konstant kasst, då fick det bara vara nog.

Jag hade innan min kontakt med Sanna och David följt Sannas blogg en längre tid, som jag hittade till tack vare en bekant (tack Kitty!), och man kan ju inte bli annat än inspirerad när man läser alla kloka ord, fantastiska recept och även ser alla grymma resultat hos människor som fått hjälp av dessa två. Så valet för mig var ganska självklart när jag väl bestämde mig. 

Första gången jag såg mitt kostupplägg fick jag en mindre chock, och min första tanke var ”Ska jag verkligen äta så här mycket? Och dessutom gå ner i vikt och försöka tappa fett?”.  Jag var rätt skeptisk, då det var en ganska rejäl skillnad jämfört med mina plutt-portioner jag var van vid att få i mig under mina så kallade ”dieter”.

Men det var inga konstigheter, och det tog inte lång tid innan jag hade vant mig. Och jäklar vilken fantastisk känsla det var att faktiskt få känna en behaglig mättnadskänsla! Inte behöva vara hungrig konstant eller hamna i någon hemsk mat-/ångest-koma efter att hetsätit alldeles för mycket.

Mitt mål med det här var att hitta en ny, hållbar, livsstil, och det har jag absolut gjort. Idag mår jag så otroligt mycket bättre. Jag är pigg, glad och har mycket mer energi än tidigare. Träningen går bättre än någonsin, och jag har verkligen funnit ett intresse i att gå till gymmet och utmana mig själv.

Det här är utan tvekan den bästa investeringen jag har gjort i mig själv, och jag kan säga helt säkert att jag aldrig kommer återgå till mitt gamla jag igen. Om jag skulle rekommendera Sanna och David? Alla dagar i veckan!"Jag har tränat från och till i ca. 10år och de senaste 2 åren har jag haft som mål att bli mer definierad, dock utan vidare resultat. Detta gjorde att jag beslutade mig för att anlita en PT.

Efter två olika PTs som endast fokuserade på mitt träningsupplägg och sagt att jag kunde äta i princip vad jag ville gjorde att jag var nära på att ge upp då jag gick upp i vikt snarare än ner. Jag visste inte riktigt hur jag skulle gå till väga då det är svårt att hitta en Coach som man trivs med och kan hjälpa en att nå sina mål, men till slut tog jag chansen och anlitade Sanna Backman som hjälpte mig med kost- och träningsschema, jag ångrar ingenting!

I början fanns viss frustration då jag inte märkte något resultat, men efter en avstämning så visade det sig att min bild av kostschemat ej stämde överens med Sannas. Efter lite guidning och smärre justeringar så började det hända saker och motivationen låg på topp!

Någonting som har varit svårt dessa veckor har varit att hitta motivation, det är inte lätt att ändra på sin kosten samtidigt som man måste lägga ner mer tid på träningen.

Men när jag började skriva träningsdagbok fick motivationen en skjuts då jag insåg att för det mesta så ökade jag antingen vikt eller antal repetitioner, vid varje träningspass. Utöver detta så visade det sig att de ”långa” promenaderna som jag tyckte var så jobbiga, i kombination med strikt kost, var det som fick ”att släppa” för mig och gjorde att vikten började gå ner i stadig takt.

För att kämpa på både vad gäller träning och kost tycker jag att Sannas upplägg med veckouppdateringar och bilder får en att fortsätta kämpa även om vissa veckor känns jobbiga. 

I 20 veckor följde jag Sannas kost- och träningsschema, vilket har gjort att jag har kommit mycket närmare mitt mål. Samtidigt har jag fått större förståelse över vad min kropp reagerar på och vilken storlek jag kan ha på mina mellanmål och lunch/middag och kan nu fortsätta på egen hand.

Det kan vara svårt att komma igång själv och veta vad man skall börja med, så jag kan varmt rekommendera att anlita Sanna. Oavsett om det gäller att komma i tävlingsform eller bara få motivation till att komma igång med träningen!Varför gör jag för fel?! 
Det var en fråga som hela tiden var återkommande i mitt liv.

Som många andra var jag mycket aktiv som barn. Jag har provat längskidor, orientering, dans men simning var det jag fastnade för och höll på med under många år.

Dock föll jag också i tonårsfällan vilket resulterade i sluta med träningen, börja hänga mer med vänner. Det blev mycket skräpmat, godis, dricka osv. När jag var runt 20år fick jag nog, med drygt 100kg på vågen gick jag med i viktväktarna. Tappade mer än 20kg, ändrade mitt liv och livsstil helt.

Jag gick från halv aktiv tjockis till ett hälso- och träningsfreak. Ett stort intresse för träning och mat växte inom mig. Jag har nog provat allt, höll länge på med löpning och styrketräning.

Tills crossfitten kom till Sverige, då var jag såld. Jag älskade kombinationen lyfta tungt och total utmattning! Men detta i en kombination med att hela tiden vara lite rädd för att bli en tjockis igen.

Jag vilade inte och tryckte samtidigt ner kalorierna, framförallt kolhydraterna. Jag fick inte, gjorde inte de resultat jag tyckte jag borde göra och kroppen började säga ifrån genom att ”gå sönder”.

En stor frustration byggdes upp hos mig. Jag borde kunna bättre, jag borde veta bättre (med tanke på hur mycket jag läser om träning och mat och kunniga personer i min omgivning).

Jag tillhör nog den gruppen av människor ”det gäller inte mig, min kropp borde palla”. En dag satt jag och samtalade med en vän. Vi hade tidigare samtalat om att sikta på en lokal styrkelyft tävling tillsammans. Jag hade dock fått lägga ner dom tankarna då min högra höft börjat göra riktigt ont i och efter träning. Jag hade börjat tappa vad som är ”normalläge” gällande mat och träning.

Vi båda har följt Sannas blogg under lång tid, jag slängde ur mig om man skulle ta och unna sig lite coching för att hitta tillbaka till träningsglädjen och få nya infallsvinklar, idéer, inspiration.

Något som började som ett skämt grodde sig fast i mig. Jag kände bara, varför vänta?! Nu har jag gjort på mitt sätt senaset åren och uppenbarligen fungerar det inte ända in i mål.

Sagt och gjort jag kontaktade Sanna. Från början vill jag som vanligt göra allt! Sanna svarade mig konstruktivt och pedagogiskt att välja en linje och köra på den. Jag beslutade mig om att jag ville komma ifrom, våren och sommaren låg ju framför oss vid de tillfället.

Jag fick ett träningsschema som var upplagt lite utefter vad jag själv tycker är kul.

Resultatet blev både styrketräning och kondition. Gällande maten fick jag antal gram per dag, kolhydrater, fett och protein jag skulle äta. Detta krävde större ansvar av mig då jag själv var tvungen att hålla koll på vad och hur mycket jag stoppade i mig.

Dock gav det mig stora möjligheter att anpassa maten till det jag tycker om, säsongs varor och erbjudanden i butikerna.

Samt att jag jobbar tre skift, vilket gör att mina dagar kan se helt uppochner vända ut. 
Bara detta kräver en långsiktig planering om man skall lyckas.

Att äta efter ett program där det står exakt vad du ska äta, hur mycket och vilken tid kan alla fixa. Mitt mål var att fixa detta efter 12veckor!

Jag har som många andra av Sanna och Davids klienter upptäckt att jag inte behöver vara rädd för kolhydrater. Jag har fått göra små justeringar under vägens gång som har gett goda resultat.

Mycket handlar om planering för mig, framförallt för att jag älskar mat! Jag ser alltid fram emot nästa gång jag ska få äta ;)

Ordentliga måltider och mellanmål har gjort att jag mycket enklare parerat vardagens små frestelser. Jag ser till att ha mina egna ”treats” i vardagen.

Favoriten just nu är nog kvarg med vaniljpulver/sötströ eller proteinpulver och färska jordgubbar!! Men jag har också lärt mig att om det inte blir som man tänkt sig med maten och träningen så är det ingen som kommer att dö och jag kommer inte svälla som en ballong över natten.

I och med att jag har haft värden så kallade ”macros” och hålla mig till har detta gjort att jag kan vara flexibel. Det finnas alltid alternativ till det man tänkt sig när det inte blir som man tänkt sig, bara man håller sig inom ramen :)

Jag har under denna tid trots att jag gått på ”diet” varit otroligt pigg! Jag har känt mig stark och haft gott om energi på träningspassen.

Suget efter godsaker har inte heller varit där på samma sätt. Visst! vissa perioder i måndan är ju obotliga men med alla fantastiska recept på Sannas blogg har detta inte blivit ett problem ;)

Tidigare strikta dietförsök har alltid resulterat på samma sätt, frossa och dåligt samvete. Vilket för mig är en ny upplevelse då jag nu känner att jag inte gör någon uppoffring.

En förändring i träningen gjordes, lättade lite på vikterna och ökade repsen. Detta har resulterat i att jag inte har ont i kroppen längre.

Förr var det mer en regel än ett undantag att jag vaknade och kände mig överkörd av en ångvält, Numera vaknar jag och har mer en skön lätt träningsvärk samt trötthetskänsla i kroppen.

Jag var rädd att jag skulle bli svagare men det har inte hänt, jag har snarare blivit starkare.

Jag skulle kunna fortsätta skriva massor. Men kort och gott.. Jag ångrar inte en dag!!! Jag kommer fortsätta kämpa, god hälsa är ingen kvick fix och är något som kräver kontinuitet.

Till dig som funderar på att ta tag i hälsan, vill börja träna, gå ned i vikt, öka i vikt, bygga muskler eller som mig bara vill ha en förändring och ny energi (samt lite resultat så klart).

Kan jag bara säga: Tveka inte, KÖR…vad väntar du på?! Livet är för kort.Minns ni inlägget ”Allt eller inget” Sanna skrev för ett tag sen? Där har ni mig, bättre kan ingen förklara min historia innan jag kontaktade Sanna och David. Tack vare dem har jag kommit ner på jorden och funnit mig i ordet ”lagom”. Ett ord jag alltid fnyst åt, ett ord som jag aldrig trodde att JAG skulle använd.

Precis som för många andra har min relation till kost och träning varit en berg- och dalbana. Jag har alltid varit en aktiv tjej som tränat för att jag tyckt det varit kul. Det har varit allt från dans, tennis, ridning, till löpning och gruppträning. Jag har dock aldrig riktigt varit nöjd med min kropp, kan inte minnas att jag någonsin känt mig bekväm i den.

Skippade gärna att bada för att jag inte vågade visa mig i bikini, hade på mig svarta kläder som satt löst för att inte ”fettvalkarna” skulle synas. Men det var inte förrän efter gymnasiet som jag fick nog, då hade jag tagit en sommar helt off från träningen, festat som bara den och levt livet.

Gick upp en hel del i vikt, vantrivdes med mig själv. Så jag läste på, det var träningstidningar, bloggar – allt för att gå ner i vikt. Och jag lyckades. Men var ändå inte nöjd. Jag hoppade då på en utmaning på internet som en PT höll i. Det var träning 6 dagar i veckan, styrka och intervaller och extrem noggrann kost.

Jag gick ner ännu mer. Efter det har det varit en hel del pendling, vågen har gått upp och ner. Jag varvade med att äta extremt nyttigt och noggrant med att äta allt jag ansåg vara onyttigt och förbjudet. Jag var dock alltid sugen på saker som jag förbjöd, jag minns hur jag gick och grät i affären för att jag så gärna ville köpa lite choklad eller ett gott bröd. Men nej, det fanns inte på kartan. Tills jag föll dit.

Då bokstavligt talat vräkte jag i mig allt jag kom åt. Mådde fruktansvärt dåligt över fusket och tränade lite extra för att bränna bort skiten och började sedan om med strikt kost igen. Jag hade ingen som helst energi, allt från att arbeta, till vardagssysslor och träning var fruktansvärt jobbigt att utföra. Vägde mig VARJE dag för att hålla koll på vikten. Om jag gått upp i vikt tränade jag lite mer och var extra noga med kosten (kunde man ens va det?). Allt för att få ”drömkroppen”.

Jag åkte dock iväg på en lång jordenrunt-resa i ca sju månader för ett halvt ett år sedan och där blev det lite bättre. Träningen la jag åt sidan och jag åt det jag kunde och ville vilket var en hel del skräp tyvärr. Vissa dagar var jobbigare än andra dock.

Ångesten över det jag åt hängde som ett tungt moln över mig, försökte tafatt räkna kalorier. Jag gick givetvis upp och när jag kom hem ville jag göra något åt saken.

Efter en sommar med försök till träning och bra kost var jag ändå inte nöjd och kände att jag behövde hjälp. Kontaktade då Sanna och David och det slutade med att vi skulle köra nio månader ihop. Målet jag valde att ha då var att ägna en period åt att bygga muskler och avsluta med en minidiet. Jag ville komma i mitt livs form. Ja, utseendet som ni hör har alltid varit i fokus.

Under dessa nio månader har alla pusselbitar fallit på plats. Jag insåg för varje dag som gick att jag tänkte så dumt. Träningsglädjen kom tillbaka, jag bokstavligt talat längtar till gymmet nuförtiden.

Jag var liiite skeptisk till en början över ökningen av kosten som reglerades under tidens gång. Men kan tala om att jag idag äter mig mätt och har ytterst sällan konstiga ”cravings”. Jag ser mat som energi och näring för min kropp, ingen jäkla ångest över det jag stoppat i mig.

Sedan kom resultaten sakta men säkert, fysiska såväl som psykiska. Jag blev bara piggare och starkare! Leendet på läpparna satt där det skulle hela dagarna, jag var gladare än någonsin! Magen mådde också bra, vilket hör till ovanligheterna.

Det kändes och syntes att träningen gav resultat. Jag blev starkare och starkare, började använda vikter jag aldrig varit i närheten av förut! Jag var helt förundrad över det som skedde och ville fortsätta bygga muskler så vi beslutade att strunta i dieten och fokuserade på att bygga istället!

Jag har fuskat ibland, det erkänner jag. Jag har oroat mig över vikten. Jag har haft dippar med noll motivation. Men Sanna och David har varit fantastiska. De har verkligen brytt sig om mig engagerat sig till tusen. De fick mig att blicka framåt, förstå att det är mänskligt att ha sämre perioder, ingen är perfekt.

Istället för att få ångest och gräva ner mig i det så gjorde jag som de sa och det gick ju så bra! Idag mår jag bättre än någonsin. Jag har aldrig varit så bekväm med min kropp som jag är idag, jag älskar att ha kurvor och muskler.

Tårarna rann när jag provade en bikini härom veckan. Men inte på grund av ilska och frustration över det jag såg i spegeln, utan det var av glädje. Glädje över att jag faktiskt tyckte om det jag såg. Visst skulle jag kunna vara mer rippad, ha mer muskler, få den ”perfekta kroppen”.

Men vet ni vad? Det är inte så viktigt för mig längre. Nej, jag mår så himla bra och jag börjar älska mig och min kropp mer och mer. Det är så här jag vill må! Träna för att det är KUL, äta för att må BRA. LEVA.Tidigare detta år, runt mitten av april, fick jag reda på att jag skulle göra min första styrkelyftstävling under maj månad. Då det är en sport där klasserna delas in i olika viktklasser, behövde några kilon försvinna.

Träningen har för mig aldrig varit något problem, lyftning är det roligaste som finns i min värld och jag har även turen att omge mig med kunniga personer. Däremot vet jag sedan tidigare att det är svårt för mig att coacha mig själv på kostfronten. Is i magen, nej inte riktigt.

Jag funderade ett litet tag och mailade sedan Sanna på Iformonline. Hon verkade ha en sund inställning till kost med fokus på bra och näringstät mat, samt kunskap om prestationsinriktadträning.

Fick ett bra bemötande från början och möjlighet till mailkontakt gällande allt från pepp till frågor & funderingar. Veckorna fram till tävlingen var det fortsatt bra tryck i kroppen och jag kunde känna att styrka var med hela tiden.

På tävlingsdagen vägde jag in med god marginal i rätt viktklass. Även laddningen som Sanna guidade mig igenom gick kanon och när dagen var slut så var 2 personbästa satta i både bänkpress och marklyft.

Efter tävlingen fortsatte sammarbetet (12 veckor totalt) i några veckor och det flöt på som lika bra som tidigare.

Om du precis som jag letade efter en lyhörd och kunnig kostrågivare, men inte hittat rätt än, då kan jag varmt rekommendera dig att kontakta Sanna & David.

Cecilia, 20 årNär jag var 16 år dabbades jag tyvärr av en väldigt tragisk förlust och under året som följde gick jag upp 12 kg. Från början var jag inte ens medveten om att jag hade lagt på mig dessa extrakilon, jag hade alltid varit smal som yngre, men när jag blev uppmärksam på det så började givetvis den här ”hetsen” och nojan kring min vikt som jag tror att jättemånga känner igen.

Efter min ganska drastiska viktuppgång så var jag väl inte överviktig, men jag kände mig inte som mitt gamla jag och jag kände mig uppslukad av min egen kropp. Jag försökte undvika att äta för mycket godis och kämpade mig ut på en och annan springtur, men jag kom egentligen ingen vart. Ibland försökte jag äta så lite som möjligt under dagarna men det ledde såklart bara till att jag hetsåt godis och chips på kvällarna. Detta beteende följde mig genom hela min gymnasietid. Jag hatade hur jag såg ut, jag avskydde att jag kände mig så fysiskt ”svag”, och allt jag ville var att vara smal. Jag vet inte hur många gånger jag har tänkt att ”bara jag hade platt mage så skulle jag vara nöjd”.

När jag fyllde 20 var jag trött på att jojobanta, inte känna mig nöjd med min kropp och inte orka träna. Av en slump började jag läsa historier från klienter på Sannas blogg, precis som den jag sitter och skriver nu, och jag tyckte att Sannas koncept med kontakt, hjälp och pepp på distans verkade vara så himla smart så jag bestämde mig för att investera i det.

Sanna lade upp ett schema som bland annat bestod av styrketräning vilket jag i princip aldrig förr provat, men sen dess är jag faktiskt ganska förtjust i styrketräning. För min del var det nog framför allt Sannas kostschema som har betytt mest för mig och hur jag ser på att hålla vikten. I början tyckte jag att hon hade så mycket på schemat att jag knappt visste om jag skulle få i mig allt, dessutom tänkte jag att min vikt skulle skjuta i höjden. Men jag hade helt fel. Maten gjorde att jag blev mätt, mitt sötsug dämpades och jag tyckte faktiskt inte att det var så svårt efter ett tag att inte småäta och min vikt gick sakta men säkert nedåt.

Mitt mål var aldrig att bli supervältränad utan mest att bli lite slankare och känna mig mera hälsosam. Jag satte aldrig upp några förbud under denna tiden och någon gång då och då stoppade jag i mig något som inte stod på kostschemat utan att få ångest. Idag är jag jättenöjd med de kilon jag har tappat och för första gången någonsin har jag lyckats hålla min vikt utan att ramla tillbaka till dåliga vanor.

Jag är otroligt tacksam för den hjälp som Sanna gav mig under hela perioden hon jobbade med mig. Hon svarade alltid snabbt, gav bra tips och la upp hela mitt program utefter vad jag önskade. Jag kände aldrig några krav, bara lust att jobba på så gott jag kunde. Jag hade nog aldrig varit där jag är idag om det inte vore för henne.Kvinna med två barn som älskar träningen men hamnat i för mycket fredagsmys som gärna varade fre, lör, sön. Träning brinner jag för och älskar, energin som kommer efter ett träningspass kan man inte få någon annanstans.
Har alltid varit intresserad av näringslära och att ständigt utvecklas i teknik för att få ut maximalt av sin träning.

Dock kände jag att det blev för mycket godis mellan varven och ville få koll på vad kroppen behöver, hur mycket ska man äta och hur ska fördelningen se ut. Vill inte gå på några dieter utan lära mig äta rätt och kunna äta av allt.

Samt få hjälp med nytt träningsupplägg då man ofta kör på samma övningar vecka in och ut.

Varför valde jag Sanna? Hade följt henne ett tag, köpt kokboken och tänkte: här är en kvinna som själv tävlat i fitness, förstört sin ämnesomsättning ständigt lär sig mer och kommer inte tvinga mig leva på  torsk & ris. lång erfarenhet!

Jag är så glad att jag gjorde det, inte bara har jag gått ner i vikt och framförallt förlorat flera centimeter kring magen så har jag börjat baka och laga mat varje dag. Vilket jag avskytt tidigare. Jag inser nu när jag kan baka utan jäsning och laga ny sorts mat som är både nyttig och god, då är det riktigt roligt och jag mår bra.

Nu ska jag fortsätta i samma spår och kommer återkomma för fantastiska träningsupplägg från Sanna. Jag ser inte det som att jag gått i mål utan börjat resa, det är otroligt vad man kan göra med sin kropp & knopp med bra mat & träning.

UPP